Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

HVG: Orbán Ráhel diktálhat a magyar divatiparban

HVG: Orbán Ráhel diktálhat a magyar divatiparban

A magyar kormány összesen 2 milliárd forintot irányzott elő a magyar divat- és dizájnipar fejlesztéséhez kapcsolódó feladatok ellátására, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) fennhatósága alatt. Az ügynökség egyik legbefolyásosabb személyisége a miniszterelnök lánya, de az MTÜ-n belül már tavaly létrejött a Divatipari Marketing Igazgatóság körül is hemzsegnek a kormányközeli arcok, szerepel a HVG eheti számában megjelenő írás rövidebb, online verziójában.

A DMI élére Orbán Ráhel és családjának jó ismerőse, Bata-Jakab Zsófia került, de a szakértő csapatban alig lehet olyat találni, aki valamilyen formában ne kötődne a Tiborcz–Orbán házaspárhoz.

Az MTÜ divatiparért felelős vezetője a napokban a TV2-n arról beszélt, hogy az ügynökség által készített új imázsfilmben hangsúlyos szerepet kapott több mint húsz magyar divattervező ruhája, táskája, ékszere. Egy korábbi kormányhatározat az átfogó turisztikai reform első lépéseként jelölte meg ennek a klipnek a leforgatását. A turisztikai országmárka kidolgozásakor, amelyre az MTÜ 1,9 milliárd forintot kapott, Orbán Ráhel volt az egyik tanácsadó.

HVG