Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Dúró Dóra: Az elnökség meg sem hallgatott

Dúró Dóra: Az elnökség meg sem hallgatott

A Jobbik elnöksége ma úgy döntött, visszahívja Dúró Dórát az országgyűlési képviselői tisztségéből, a politikus egy Facebook-posztban reagált.

„Elképesztő méretű nyomást gyakorolnak rám, s elvárásokat fogalmaznak meg felém a Jobbik tagságából, hogy ne mondjak le a koncepciós eljárásban, joggal való visszaéléssel hozott döntés nyomán, s hivatkoznak eskünk ritkábban idézett, első háromnegyedére, melynek szintén igyekszem megfelelni.”

Dúró, akit kedden a párt frakciója is kizárt, idézi a Jobbik Szent Koronára tett esküjét, és hozzáteszi, az eskü szellemiségével ellentétes lenne, ha folytatná a munkát a pártban.

„Csak kapkodom a fejem, hiszen a legutóbbi választásokon is még a pártlista 3. helyére tett az elnökség (közvetlenül Vona Gábor és Volner János után), majd a parlamentben az első sorba ültettek, most meg egyik napról a másikra “alkalmatlanná” váltam döntésük szerint? Milyen személyzeti politika ez, s milyen megalapozottsággal születik most döntés?”

– folytatta Dúró, aki sérelmezte, hogy az elnökség meg sem hallgatta, ráadásul a sajtóból kellett értesülnie arról, hogy kizárták. A korábban szintén kizárt Novák Előd feleségének döntése még nem végleges.

„Végleges döntésem meghozatala előtt szeretnék személyesen is egyeztetni a napokban hazaérkező Pongrátz Andrással, hiszen ahogy a Jobbik zászlóbontásakor döntő volt bátyjának, a Corvin köz parancsnokának iránymutatása, úgy sokunk számára még most is meghatározóak. Szintén szeretnék konzultálni a június 23-ai zászlóbontó gyűlés részvevőivel is, mert alulról felépített mozgalmunkban meg kell hallgatni a tagságot, sőt akár szavazóinkat is, nem pedig elefántcsonttoronyban hozni döntéseket, a párttól elszakadva.”

Pongrátz András egyébként Toroczkai Lászlóval közösen kiadott közleményében arra kérte Dúrót, hogy semmilyen körülmények között ne mondjon le képviselői mandátumáról.

Dúró Dóra a Hír TV ma esti Egyenes beszéd című műsorában már azt mondta, elképzelhetetlennek tartja a jövőjét a Jobbikban.