Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A kormány hozzávágott 610 milliót a fideszes elittábort szervező Kerényi keretéhez

A kormány hozzávágott 610 milliót a fideszes elittábort szervező Kerényi keretéhez

A kormány (Orbán Viktor miniszterelnök, s.k.) határozatban utasította a pénzügyminisztert, hogy az Országvédelmi Alapból október 31-ig csoportosítson át 610 millió forintot a “Tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és a magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése” nevű előirányzathoz.

Az előirányzat a Rogán Antal-féle propagandaminisztériumon belül fut. A kacifántos nevű előirányzathoz még kacifántosabb nevű miniszterelnöki megbízott is tartozik a kormányban: a “Tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért” felelős miniszterelnöki megbízott, azaz Kerényi Imre, aki emellett a deklaráltan kormánypárti Magyar Krónika szerkesztőségében tölt be vezető szerepet.

Kerényi Imréről a legutóbbi hír az volt, hogy a fideszes elit gyerekeinek hoz épp tető alá egy exkluzív nyári tábort Gizella-tábor néven.

Jövőre indul Kerényi 44 millió forintos elittábora

Nem világos, hogy a 610 milliós átcsoportosításnak van-e köze a Gizella-táborhoz, kérdéseinket elküldtük a Kabinetirodának, ha válaszolnak, közzétesszük.

Az biztos, hogy a “Tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és a magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése” előirányzaton a 2018-as költségvetésben már van 583 millió forint, vagyis a 610 milliós átcsoportosítással az előirányzat majdnem eléri az 1,2 milliárd forintot. Ez azért már nem aprópénz, Gizella-tábor ide vagy oda, nagy kérdés, mire kellhet ennyi. Különösen, hogy 2017-ben még csak 300 millió forint volt ezen az előirányzaton, 2016-ban meg még semennyi sem.

Méregdrága nyári elittábort indítana a NER-elit gyerekeinek Kerényi Imre