Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Dúró Dórát kizárták a Jobbik frakciójából

Dúró Dórát kizárták a Jobbik frakciójából

A döntést a párt parlamenti képviselőcsoportjának keddi ülésén hozták meg – írja a Jobbik közeli Alfahír. A hírt a portálnak Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője megerősítette.

A szóvivő azt is elmondta, hogy “bizalmi válság alakult ki” a képviselő asszonnyal szemben, ezért döntöttek a frakcióból történő kizárás mellett. A frakció titkos szavazással, 20 igennel, 4 nemmel, valamint 1-1 tartózkodással és érvénytelen szavazattal döntött így. Arról is beszélt, hogy Dúró Dóra mandátumának sorsáról a párt elnöksége jogosult dönteni. A Jobbik alapszabálya szerint ha az elnökség kétharmada úgy dönt, felszólíthatják mandátumának visszaadására – írja a portál.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, etikai és fegyelmi eljárást indított Toroczkai László ellen a Jobbik, mert Ásotthalom polgármestere kedden jelentette be, hogy miután alulmaradt az elnökségért folytatott harcban, több jobbikos polgármesterrel együtt létrehozta a „Mi magunk platformot” a párton belül.

Később kiderül: Dúró Dórára is fegyelmi eljárás vár. Ő egyébként az egyetlen, aki országgyűlési képviselőként csatlakozott a főként jobbikos polgármesterekből álló platformhoz.

Szakad a Jobbik?

Toroczkai László a Facebookon reagált az eseményekre. Mint írja: “Dúró Dórát ma kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából. Egyetlen bűne, hogy volt bátorsága elnökhelyettes-jelöltként mellém állni az elnökválasztási kampányban, pedig az alapszabályt éppen azért módosították, mert arra számítottak, hogy a párt első vonalából úgysem mer senki velem párban indulni.

Dúró Dóra a mai napig arról beszélt, hogy a Jobbikot egyben kell tartani, mert az ő élete is ennek a mozgalomnak a részévé vált. Mától nincs értelme többet erről beszélni.

Előre kell tekinteni. Húsz évvel ezelőtt a MIÉP-ben kezdtünk politizálni, aztán hosszú évek mozgalmi munkája után sokan a Jobbikban folytattuk. A pártok jönnek, mennek. Születnek és elmúlnak. A bajtársi közösség azonban marad. Mi itt voltunk, vagyunk és leszünk. Egyszerűen magyarok. Mi Magunk.”