Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Trump lánya meghódítja Kínát

Trump lánya meghódítja Kínát

Három hónap alatt 13 védjegyet jegyzett be a kínai védjegyhivatal Ivanka Trump cégének, a legutolsót május 27-én, vasárnap. Ugyanezen időszak alatt 8 ideiglenes védjegyet is bejegyeztek, amiket egy három hónapos véleményezési idő után véglegesíthetnek – írja a Politico az Associated Press értesülései alapján.

Ivanka Trump cége e védjegyek birtokában termékek garmadáját árusíthatja Kínában a babapokrócoktól kezdve a sminktermékeken, bútorokon, könyveken át a koporsókig (a lista hosszan folytatható).

Ahogy apja, Donald, Ivanka is lemondott a cége vezetéséről, de továbbra is hasznot húz belőle.

Ivanka Trump cégének üzleti sikerei nemcsak azért vetik fel az összeférhetetlenség és a korrupció gyanúját, mert az apja az Egyesült Államok elnöke, hanem mert ő maga hivatalos, tanácsadói pozíciót tölt be a Fehér Házban, ahogy egyébként férje, Jared Kushner is.

Donald Trump egyébként nemrég jelentette be, hogy meg akarja menteni az amerikai szankciók által ellehetetleníteni ZTE telekommunikációs céget. Trump eközben kisebb vámháborúba bonyolódott Kínával, szóval lehet, hogy a ZTE megmentését békejobbnak szánja a Pekinggel folytatott tárgyalásokon. De az is lehet, hogy az egésznek ahhoz van köze, hogy Peking 500 millió dollárt ad egy olyan projektre, amiben az elnök cégének is van érdekeltsége. Vagy a lánya sok-sok kínai védjegyéhez.

Trump ZTE-bejelentése Magyarországon is örömre ad okot. Lehet, hogy a kínaiak megvették az elnököt