Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Toroczkai szerint már lejátszott meccs az ő Jobbikból való kifúrása

Toroczkai szerint már lejátszott meccs az ő Jobbikból való kifúrása

A Jobbik fegyelmi eljárást indított a párt alelnöke, Toroczkai László ellen, aki a párton belül a szélsőjobbos irányt képviseli, és aki miután a párt a vezetőség szintjén elmozdult középre ettől az iránytól úgy döntött, hogy a párton belüli szélsőséges frakciót alakít, Mi magunk néven. Toroczkai azt mondja, a fegyelmi eljárása lejátszott meccs, erről beszélt a Magyar Időknek adott interjújában is.

„Azok, akik a Jobbikot vezetik, már régen eldöntötték, hogy engem ki kell szorítani a pártból. Az, amit most látunk, csupán egy színjáték utolsó felvonása. Tíz évvel ezelőtt volt már egy platform a pártban, Novák Elődék alapították, akkor semmi baj nem volt vele, még jelenlegi elnökségi tag is tartozott ahhoz a platformhoz. Most, mielőtt az elnökség döntött be sem hívtak, meg sem hallgattak arról, hogy mit is szeretnénk” – mondta Toroczkai.

Azt is elmondta, hogy tulajdonképpen látszaalelnök volt csupán a pártban. „Úgy lettem alelnök, hogy az első pillanattól kezdve nem avattak be semmibe. Egy év után lett egyértelmű számomra, hogy minden stratégiai döntésből kihagytak, ezekről rendre a híradásokból értesültem” – mondta Toroczkai, aki mindezek ellenére maradt a párt felső köreiben. A legfájóbb neki az, hogy Vona Gábor arról sem beszélt vele, hogy a párt nem áll a Fidesz-KDNP oldalára a migrációügyi Alaptörvény-módosítás megszavazásában, így el is bukott a próbálkozás, pedig korábban pont az ő arcával kampányolt a Jobbik a migráció ellen.

Toroczkai elmondása alapján a párt kihasználta őt, a saját népszerűsítésére használta fel a szélsőjobbon népszerű figuráját, amikor viszont már ez inkább kínos, mint hasznos kezdett lenni, tehát most, akkor úgy döntött, hogy megszabadul tőle.

A pártból egyébként azért nem akar kilépni, mert azt mondja, hogy lépjenek ki azok, akik nem szélsőjobbos Jobbikot akarnak csinálni. „Azt mondják, hogy a radikálisok alakítsanak új pártot, szerintem viszont, akik balliberális irányba viszik a Jobbikot, mert az eredetileg a nemzeti radikálisok pártja volt” – mondta.

Borítókép: Budapest, 2015. szeptember 5. Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere beszél a Jobbik bevándorlás elleni tüntetésén a Belügyminisztérium előtt 2015. szeptember 5-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán