Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Súlyosan megsérült egy gyerek a vasárnap esti Fradi-Diósgyőrön

Súlyosan megsérült egy gyerek a vasárnap esti Fradi-Diósgyőrön

A fővárosi Groupama Arénában 2018. május 27-én a 17 óra 30 perckor kezdődött Fradi-Diósgyőr labdarúgó mérkőzés második félidejében, egy 35 éves budapesti férfi a fiának átadott egy hanggránátot (petárda), ami a gyermek kezében felrobbant. A szerkezet a kisfiúnak súlyos sérülést okozott, ezért őt a mentők kórházba szállították.

A történtek miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett, súlyos testi sértés vétsége miatt indított büntetőeljárást. ​

A Green Monsters szurkolói csoport közleményt adott ki az eset után. Ebben hangsúlyozták, hogy a meccseken a hanggránátok (petárda) használata is tilos, illetve, hogy minden pirotechnikai eszközt csak a szervezett szurkolói csoportok vezetőivel egyeztetve lehet használni. A szurkolók fontosnak tartották még kiemelni, hogy a gyerek nem a füstölős szurkolói koreográfiában sérült meg, a petárdázás egy, a szervezett szurkolóktól elkülöníthető eset.

(Police.hu)

Borítókép: 2018. 05. 27. Groupama Aréna DVTK-FTC mérkőzés