Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Párizsban egy bevándorló pókemberesdit játszott, egy négyéves gyerek életét mentette meg – videó

Párizsban egy bevándorló pókemberesdit játszott, egy négyéves gyerek életét mentette meg – videó

Egy járókelő mentett meg egy negyedik emeleti balkonról kilógó gyereket Párizsban: a férfi a ház külső falán az erkélyekbe kapaszkodva mászott fel és kapta el a négyéves kisfiút, akinek az apját őrizetbe vették.

Az alig félperces jelenetet, amelyen az látszik, hogy egy férfi a balkonokba kapaszkodva felmászik egy ház falán egy gyerekért, aki a negyedik emeleti erkély korlátját szorítva az utca felé kifelé lóg, járókelők mobiltelefonjaikkal rögzítették szombat este Párizs egy északi kerületében. A videón az látható, a szomszédoknak nem sikerül áthúzniuk a függeszkedő gyereket, akit aztán a megmentő az erkélyről beugorva végül felhúz.

A közösségi oldalakra felkerült videót azóta több mint hárommillióan látták, a gyereket megmentő férfiról hősként beszélnek a francia televíziók. “Szerencsére épp volt a környéken egy jó kondícióban lévő ember, akinek volt bátorsága felmenni a gyerekért” – mondták a tűzoltók, akiket szombat este 9 óra előtt riasztott egy nő Párizs XVIII. kerületében. Vele párhuzamosan egy férfi is hívta a rendőröket, hogy panaszt tegyen a gyerek apjára.

A rendőrség első vizsgálatai azt állapították meg, hogy a négyéves gyerek szülei nem voltak otthon, amikor a tűzoltók kiértek a helyszínre. A gyereket megmentő férfit és a kisfiút egy közeli kórházba szállították rutinvizsgálatokra. A férfi a térdét fájlalta, a gyerek sokkos állapotba került, de már mindketten jól vannak – közölték a tűzoltók.

A francia újságok szerint a hős megmentő, a 22 éves Maliból, fél éve, okmányok nélkül érkezett bevándorló, Mamoudou Gassama a barátnőjével éppen egy étterembe tartott, hogy megnézze a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjét, amikor kiáltásokat hallott az utcáról. “Rengeteg embert láttam kiáltozni, az autók dudáltak. Kimentem és láttam a gyereket, aki majdnem leesett a balkonról” – mondta a férfi a BFM hírtelevíziónak. “Nagyon szeretem a gyerekeket, nem szerettem volna, hogy baj történjen vele. Odafutottam és (…) hála Istennek megmentettem. Nem gondoltam az emeletekre és a veszélyre sem. Újra megtenném” – olvasható a LeParisien cikkében.

A gyerek apját, aki a hírek szerint azért hagyta egyedül a gyereket, mert vásárolni ment, a rendőrség őrizetbe vette szülői kötelesség elmulasztásának gyanújával, a gyereket az ügyészség a gyerekvédelmi hatóság egyik befogadó intézményében helyezte el.

A párizsi “Pókemberként is emlegetett Mamoudou Gassamát a város polgármestere, Anne Hidalgo a Twitteren méltatta, hétfőn délelőtt Emmanuel Macron elnök is fogadja. (MTI)