Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mészáros birodalma már akkora, hogy körbeér: egyik tagja rúgott a másikba a megyei foci miatt

Mészáros birodalma már akkora, hogy körbeér: egyik tagja rúgott a másikba a megyei foci miatt

Pauska Zsolt, lelkes pécsi focidrukker, ő is kiakadt azon, hogy az évek alatt a megyei osztályba (NB3) beleposványosodott Pécs idén sem valószínű, hogy fel fog jutni nemhogy az NB1-be, de még a NB2-be sem, mert nem nyerte meg a legutóbbi meccsét. A bajnokság végéhez közeledve engedte ki a vezetést a kezéből a Pécs, a nagy konkurens Tiszakécske az utolsó forduló előtt tudta átvenni a vezetést.

Zsolt Pauska

Az, hogy a játékvezető egy – szándékos vagy nem szándékos, mindenesetre felháborító – ítélettel ma este elvette a Pécstől a győzelmet, s ezzel a Tiszakécskét hozta helyzetbe, egyértelmű. Számomra…

Nem volt tehát alaptalan Pauska Zsolt kifakadása, bár különösen szórakoztató annak tükrében, hogy Pauska a Mészáros Lőrinc gömböcébe tartozó Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója, a Tiszakécskét pedig az a Duna Aszfalt támogatja, amelyik szintén a Mészáros-gömböc részét képezi. A csapat ezt nem is nagyon leplezi, a neve sem az, hogy Tiszakécske, hanem hogy Duna Aszfalt VSE. Pauska baja egyébként az is volt, hogy az NB3 közép csoportjából igazából Pécs lenne méltó város arra, hogy magasabb szintű bajnokságban képviselje az országrészt. Kár, hogy a focija ehhez nem elég jó.

A NB3 tabellája alapján a félbeszakított meccset lehet, hogy meg kell ismételni, a Pécsnek és a Dabasnak is eggyel kevesebb lejátszott meccse van, mint a nagy többségnek, vagyis nem 29, hanem 28 meccsük van, a vasárnap esit, botrányba fulladt összecsapást ugyanis nem tudta lefújni a bíró, mert őt elkergették a szurkolók.

A Pécs esélyei nem szálltak el teljesen, de a Dabas elleni mérkőzés fontos lett volna abból a szempontból, hogy a Pécs bebiztosítsa az elsőségét a bajnokságban, ehelyett most úgy néz ki a taballa, hogy a Pécsnek 28 lejátszott meccsel van 64 pontja, a Tiszakécskének 29 lejátszott meccsel 68 pontja.

(444)