Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megvette a Főtaxi a Budapest Taxit

Megvette a Főtaxi a Budapest Taxit

A marad a két márka a piacon, az adásvétel ellenére nem tűnik el a Budapest Taxi elnevezés az autóktól.

A Főtaxi ügyletről szóló közleménye szerint Budapest Taxi megvásárlása után tovább erősödik a Főtaxi piacvezető pozícióját, miután a két társaság együttesen mintegy 2000 autóval lesz jelen a budapesti utcákon. A tranzakció révén azonban nem tűnik el a piacról a Budapest Taxi márkanév, miután ezen elnevezés alatt futnak majd továbbra is az autók. Ami közös lesz ezt követően, az a sofőrök által használt rendszer.

Ezzel az ügylettel tovább koncentrálódik a fővárosi taxis piac. Immár három meghatározó üzleti csoport kezd kialakulni a Főtaxi, a City Taxi és a 6×6 Taxi körül. A Főtaxi egyébként 1500 autójával eddig is piacvezető volt. A Budapest Taxit egészen eddig a piac egyik meghatározó szereplőjének tartották.

„A Főtaxi flottamérete az elmúlt években megháromszorozódott, amivel párhuzamosan jelentősen emelkedett az utas- és fuvarszám. A Budapest Taxi megvásárlása nyomán ez a fejlődés újabb lendületet kap: várakozásaink szerint a tranzakciót követő csaknem 2000 autót számláló flotta segítségével tovább tudjuk növelni a teljesített rendelések számát, és még magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni utasaink igényeit” – mondta el Mohl László, a Főtaxi igazgatóságának elnöke. A Főtaxi az elérhető mérlegbeszámolók szerint a 2016 évi 1,88 milliárd forint után tavaly 2,,18 milliárd forint árbevételt hozott össze, amely mellett az adózott eredménye 396 millió forintról 383 millió forintra csökkent.