Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Két francia tizenéves törölte viccből a legnagyobb sztárok legnézettebb videóit a YouTube-ról

Két francia tizenéves törölte viccből a legnagyobb sztárok legnézettebb videóit a YouTube-ról

Saját magukat buktatták le, a rendőrség letartóztatta őket.

Még áprilisban adtunk róla hírt, hogy hackerek törölték többek között Luis Fonsi videóját is a YouTube-ról:

Hackerek törölték a Despacitót

 

Az ügyben hasonlóan járt még Chris Brown, Shakira, DJ Snake, Selena Gomez, Drake, Katy Perry és Taylor Swift is. Akkor még nem lehetett tudni, kik az elkövetők.

Igazából nem kellett sokáig keresgélni utánuk, és nem is hackerek voltak, hanem unatkozó, ezért hülyeségeket csináló francia tizenévesek, akik saját magukat buktatták le a Twitteren, egyébként nagyjából egy időben azzal, hogy a világsajtón körbement a hír.

Azóta természetesen a YouTube-ra visszakerült minden, ami a két tizenéves keze nyomán eltűnt, de most a fiatalok is el fognak tűnni a világ szeme elől, ugyanis a francia rendőrség letartóztatta őket, és nem kis büntetésre számíthatnak.

A gyanúsítottakat, Nassim B.-t és Gabriel K.A.B.-t tizenegy bűncselekménnyel vádolták meg. Egyelőre nem tudni hogyan, de szabad bejárást szereztek a YouTube szervereire, majd módosították a címüket, illetve rövid időre eltüntettek dalokat.

(via Variety)