Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Alföldi Róbert szerint nagyon jó reklám, hogy a fideszes polgármeseterek keresztbe tesznek neki

Alföldi Róbert szerint nagyon jó reklám, hogy a fideszes polgármeseterek keresztbe tesznek neki

A színész-rendező ezt Szigetváron mondta, ahol végre el tudták játszani az Igenis, miniszterelnök úr! című darabot.

Pécs helyett Szigetváron tudták előadni az Átrium Színház színészei az Igenis, miniszterelnök úr! című angol komédiát, amelynek főszereplője Alföldi Róbert. A pécsi előadást indoklás nélkül törölték, az ellenzéki vezetésű Szigetvár viszont befogadta a darabot – tudatta a Hír TV.

Az oldal szerint a darab arról szól, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető megoldást kínál Európa válságára. A szigetvári dupla előadásra órák alatt elfogyott a jegy. A közönség nagy része Pécsett szerette volna megnézni a darabot, de Szigetvárra is követte az előadást. Volt, aki már a számítógépe előtt várta, mikor kezdődik a jegyértékesítés.

Alföldi Róbertnek pár hónap alatt a második fellépését mondták vissza. Pécs előtt Zalaegerszegen is így járt. A színész azt mondta, ő is kíváncsi miért lett nem kívánatos az Igenis, miniszterelnök úr Pécsett, de az illetékesek azóta sem indokolták meg – írják.

„Amíg van hely, meg van lehetőség addig csinálom. Nota bene ennél jobb reklámot nem tud nekem csinálni a hatalom, mint amit az elmúlt hetekben, hónapokban csinált. Aztán, hogyha már tényleg nem lehet sehova se menni, akkor majd el kell menni” – mondta a Jászai Mari-díjas színész, rendező a Hír TV-nek.

Az Átrium Színház levélben érdeklődött a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-nél miért mondták le a fellépést, de válasz eddig nem érkezett. A Színház várhatóan jogi útra tereli az ügyet.

„Elvileg 30 napon belül válaszolniuk kell a mi hivatalos levelünkre, ez körülbelül most fog letelni. Ha nem kapunk választ, akkor igyekszünk majd az általunk vélt jogi helyzetre mondjuk úgy, hogy vagy azt a jogi helyzetet, ami általunk úgy gondoljuk, hogy fennáll, azt megpróbáljuk majd érvényesíteni” – ismertette Zsedényi Balázs, az Átrium Színház operatív menedzsere.

Az Igenis miniszterelnök úr című darabot négy és fél éve játsszák Budapesten, túl van a századik előadáson.