Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

2,5 kiló TNT-vel volt egyenértékű a Teréz körúti robbantásban használt bomba

2,5 kiló TNT-vel volt egyenértékű a Teréz körúti robbantásban használt bomba

Előzetes letartóztatásban marad a Teréz körúti robbantással vádolt P. László. A Fővárosi Törvényszék bírója, Kalina József ugyanis a május 28-a, hétfői tárgyaláson a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt elutasította a védelem szabadlábrahelyezési kérelmét – számol be a tárgyalásról a 24.hu.

Cseterics Krisztián, a vádlott ügyvédje a lapnak azt mondta, hogy P. László megtagadja, hogy kommunikáljon vele, és nem járul hozzá ahhoz sem, hogy adatokat küldjenek neki. “Ez meglehetősen megnehezíti a munkámat” – mondta az ügyvéd.

A tárgyaláson meghallgatott tűzszerész szakértő azt mondta, kizártnak tartja, hogy katonai vagy ipari robbanóanyagot használtak a robbantás során. Arra a következtetésre jutott, hogy házi készítésű detonátorral valósították meg a robbantást. A robbanóanyag lehetett akár HMTD is, amit P. László homokkomáromi otthonában találtak. Annak ellenére, hogy a robbanás helyszínen nem találtak HMTD-t, mert az eléghetett, ezért nem lehetett kimutatni a nyomait. Kiderült, hogy 2,5 kilogramm TNT-vel egyenértékű volt a robbanószerkezet.

A tűzszerész a vádlott által elmondottak alapján arra a következtetésre jutott, hogy P. László rendelkezett annyi tudással, hogy elő tudja állítani a Teréz körúton használt robbanóanyagot.