Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

180 fős magyar faluban vezetnek be fizetős parkolást

180 fős magyar faluban vezetnek be fizetős parkolást

A szlovákiai Kassától mindössze kb. 20 km-re fekvő borsodi Kéked mára gyakorlatilag Kassa egyik elővárosa lett, a 180 fős faluba egyre több szlovák költözik át, ami nem tetszik a helyi polgármesternek, egészen pontosan az nem tetszik, ahogy a településen a hétvégn az autókkal parkolnak.

Ezért fizetőssé tette a településen a közterületi parkolást. Naponta, négyzetméterenként 200 forintba kerül a parkolás a faluban, ha valaki nem fizet, akkor a parkolási díj ötszörösét kell büntetésnek befizetnie.

A kékediek persze kiakadtak, magyarok és szlovákok egyaránt, ahogy az a Hírt Tv Célpont című műsorából kiderült, merthogy azokat is fizetésre kötelezte a polgármester, akik az autójukkal a saját házuk előtt álltak meg.

A lakosok szerint nem az a megoldás a faluban egyre gyakoribb, parkoló autók okozta nehéz közlekedésre, hogy kérdés nélkül mindenkit büntetnek. A lakosok petíciót is indítottak, a polgármester viszont nem volt hajlandó átvenni az aláírásokat, amelyekkel azt szerették volna elérni, hogy szűnjön meg a helyzet.