Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nemzeti rugdalódzókkal és migráns-riogatással a demográfiai fordulatért?

Nemzeti rugdalódzókkal és migráns-riogatással a demográfiai fordulatért?

„A férfi és a nő egyenjogúsága, a hagyományos családmodell, a keresztény kultúra a 21. században is esélyt ad nemzetünk fennmaradására és gyarapodására” – mondta Orbán Viktor, vagyis a vasárnap sem telt el anélkül, hogy a miniszterelnök új kormányának fő témájára, a demográfiára rá ne világított volna – most épp az országos cserkésznap megnyitóján.

Orbán Viktor gyerekek gyűrűjében – szeretné, ha sokkal többen lennének Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Szinte ugyanebben az időben – csak éppen a gyereknap alkalmából kiadott közleményében – az erőforrás minisztérium is a kormányfőhöz hasonló megállapításra jutott. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság közölte: „A gyermekek a jövőt jelentik, az ő biztonságuk, jólétük, jóllétük biztosítása mindennél fontosabb”.

Eközben ki-ki a maga módján igyekszik elősegíteni azt a kormányzati szándékot, hogy minél több gyerek szülessen. Egy nemzeti érzelmű, szkíta bolt például babarugdalódzókat kínál azzal a felirattal: „Magyarnak születtem!” Persze van turulos rugdalódzó is, és rendelhető csodaszarvasos gyerekruha is – fedezte fel a 24.hu.

Máshonnan közelítette meg a demográfiai kérdést a radikális jobboldali körökben népszerű Budaházy György húga. Budaházy Edda a Hozz világra még egy magyart! egyesület nevében a minap videót tett közzé, mellyel szándékai szerint bizonyára a gyerekvállaláshoz csinálna kedvet, ám az eléggé fenyegető és lehangoló lett, mert aligha hozza meg a párok kedvét a megalázás, vagy az a fajta buzdítás:

Afrikai kannibálok árasztják el Európát, de ha szülsz, megállíthatod őket!

Ínyencek itt megtekinthetik a teljes videót:

Borítókép: Orbán Viktor kampánykörúton a választás hajrájában – egy óvodában