Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem csak Toroczkai, de Dúró Dóra ellen is fegyelmi indulhat a Jobbikban

Nem csak Toroczkai, de Dúró Dóra ellen is fegyelmi indulhat a Jobbikban

Ő az egyetlen országgyűlési képviselő, aki csatlakozott a főként jobbikos polgármesterekből álló radikális platformhoz.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, etikai és fegyelmi eljárást indított Toroczkai László ellen a Jobbik, mert Ásotthalom polgármestere kedden jelentette be, hogy miután alulmaradt az elnökségért folytatott harcban, több jobbikos polgármesterrel együtt létrehozta a „Mi magunk platformot” a párton belül.

Toroczkai László: Valakiknek az útjában vagyok

Toroczkai László: Valakiknek az útjában vagyok Ásotthalom polgármestere a közösségi oldalán írta meg véleményét arról, hogy a Jobbik fegyelmi eljárását indított ellene. „Vona Gábor 2017 december elején megkért, hogy mondjak le az alelnöki posztról, aztán néhány hét múlva egy SMS üzenetben arra kért, hogy ne tegyem, a választások előtt ez ártana a pártnak.

Az Azonnali.hu most jobbikos forrásokból megtudta: Dúró Dóra is fegyelmi eljárásnak nézhet elébe. Ő egyébként az egyetlen, aki országgyűlési képviselőként csatlakozott a főként jobbikos polgármesterekből álló platformhoz. A lap párt belső ügyeire rálátó forrása szerint azonban

Dúró megúszhatja a felelősségre vonást, mert az alapszabály ellen nem vétett.

A lap emlékeztet, hogy Dúrónak számos konfliktusa akadt a Jobbikkal, hiszen férjét, Novák Elődöt nem hagyták elindulni a Jobbik alelnöki pozíciójáért, majd ki is zárták a párt parlamenti frakciójából. Emiatt Dúró sem vállalt tisztséget Vona Gábor vezetése alatt, bár az is igaz, hogy fel sem kérték ilyenre. Az Azonnali hozzáteszi, a párt tisztújító kongresszusán Toroczkai oldalán tűnt fel, mint elnökhelyettes-jelölt, de miután nem nekik szavaztak bizalmat a delegáltak, és egyedül ő csatlakozott Toroczkai platformjához a képviselőcsoportból, kifelé is egyre nyilvánvalóbbá vált a szembenállása a párt vezetésével.

Kiemelt kép: Zoom.hu/Halász Nóra