Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán Viktor megint elment az óvodába, ahol törvényt sértett

Orbán Viktor megint elment az óvodába, ahol törvényt sértett

Nem tanult korábbi hibájából Orbán Viktor. A miniszterelnök ismét ellátogatott abba az óvodába, ahol a kampány alatt járt, és amiért a Nemzeti Választási Bizottság 345 ezer forintra büntette.

Ahogy azt korábban a Zoom.hu is megírta, a kormányfő márciusban a dadi Nefelejcs Óvoda és Mini Bölcsődében tett látogatást. A videón Orbán kezet fog, bemutatkozik, az óvónők odahívogatják a gyerekeket, hogy ismerkedjenek meg a miniszterelnökkel, majd még egy közös fotóra is összeállnak.

Hamar kiderült azonban, hogy a kicsik szülei nem adták beleegyezésüket a szerepléshez, ráadásul Orbán a kampányában nem is szerepeltethetett volna gyerekeket. Az NVB is megállapította, hogy

a miniszterelnök a választási eljárási törvényt és a köznevelési törvényt is megsértette,

ezért 345 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta. Az ítélet után Orbán Viktor oldaláról eltűnt a videó.

A miniszterelnököt a jelek szerint mindez nem zavarta annyira, hiszen köszönőkampány-körútja alkalmából ismét ellátogatott az oviba, és megint elkísérte a térség fideszes országgyűlési képviselője, Czunyiné Bertalan Judit. A feltöltött fotók szerint focilabdát és focikapukat is vittek a gyerekeknek.

Estére pedig természetesen videó is készült a nagy eseményről: