Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hét év után egy újabb rablása buktatta le a brutális, petőfiszállási gyilkost

Hét év után egy újabb rablása buktatta le a brutális, petőfiszállási gyilkost

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség aljas célból, különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 42 éves petőfiszállási férfival szemben, aki 2010. augusztus 19-én egy helybeli nyugdíjas asszonyt saját otthonában megölt, majd hét évvel később ugyancsak egy idős nőt akart otthonában kirabolni.

Az emberölés elkövetéskor 34 éves petőfiszállási férfi alkalmi munkából élt, így ismerte meg áldozatát, az egyedül élő nyugdíjas asszonyt. 2010. augusztus 19-én délután felkereste az idős nőt annak érdekében, hogy megszerezze az évek óta kifizetetlen hatezer forint munkabérét. A nő felháborodott a követelés hallatán, ezért dulakodni kezdtek és a nő közölte, hogy rendőrt hív.

Ezen a férfi annyira feldühödött, hogy

először egy partfis nyéllel ütötte az asszonyt, majd egy ollóval a hátán és a tarkóján tízszer megszúrta földre került áldozatát. Egy idő után a férfi az olló helyett egy kenyérvágó késsel folytatta az idős nő támadását, de a kés pengéje elhajlott. Emiatt a vádlott egy kisebb kést szerzett, és azzal a hátán és a nyakán szúrta meg a sértettet, eközben a kés pengéje letört a nyeléről.

A vádlott ezt követően még hosszasan, rendkívüli brutalitással bántalmazta áldozatát, amíg az asszony meg nem halt. A vádlott a nő halála után a tanyán kutatni kezdett, és nemcsak a hatezer forintos tartozást vitte magával, hanem további hatvanezer forintot is.

A férfi az ezt követő időszakban pénzszűke miatt folyamatosan kölcsönt kért ismerőseitől, akik 2017 nyarán felszólították adóssága törlesztésére. Emiatt elhatározta, hogy az alkalmi munka kapcsán korábban megismert, petőfiszállási tanyáján egyedül élő 83 éves asszonytól fog pénzt szerezni. 2017. szeptember 18-án délben a férfi magához vette a bicskáját és a tanya kerítésén átmászva az udvari vécében bújt meg. Miután a nő ezt észlelte, és távozásra szólította fel, a férfi a nő nyakát átkulcsolta, és a magával vitt bicskát a kezében tartva pénzt követelt az idős nőtől. A sértett ennek hatására elárulta, hol tartja a pénztárcáját, amit a férfi megtalált, és kivette a benne lévő hétezer forintot. Ezt azonban kevesellte, és a késsel tovább fenyegetőzött. Az idős nő ekkor azzal állt elő, hogy a szomszédtól kér pénzt, ezért a vádlott átengedte őt a szomszédba. Ott az asszony segítséget kért, ennek köszönhetően a támadó rendőrkézre került. Az idős asszony a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett el. A vádlott zsebében megtalálták a rablással megszerzett pénzt, melyet az idős sértett visszakapott.

Az ügyészség a férfit aljas célból, különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, továbbá önbíráskodás, kifosztás, minősített rablás és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

(Ügyészség)