Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A ceglédberceli balesetet okozó sofőr sógornője élőben nézte végig a tragédiát

A ceglédberceli balesetet okozó sofőr sógornője élőben nézte végig a tragédiát

Egy román televízió megkereste az áldozatok hozzátartozóit. A hatóságok megerősítették, hogy segítenek a balesetben meghaltak családtagjainak.

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, a Facebookon élőben közvetítette a kilenc halálos áldozatot követelő ütközést a Ceglédbercelnél teherautóval ütköző kisbusz román sofőrje. A felvételeken az látszik, hogy a férfi még előzés alatt is a közvetítéshez fűzött kommentárokkal foglalkozik, a szembe jövő homokszállítót későn veszi észre.

Az már csütörtökön kiderült, hogy a sofőrnek volt már komoly közlekedési incidense, viszont most egy román televízió foglalkozott hosszabban a tragikus balesettel. A digi24 szerint a férfinak nem volt engedélye sem utasszállításra, és emiatt két hónappal ezelőtt már megbüntették a román hatóságok.

Nem először okozott balesetet a ceglédberceli tragédia vétkes sofőrje

Ahogy megírtuk, az interneten élőben közvetítette a kilenc halálos áldozatot követelő ütközést a Ceglédbercelnél teherautóval ütköző kisbusz román sofőrje. A felvételeken az látszik, hogy a férfi még előzés alatt is a közvetítéshez fűzött kommentárokkal foglalkozik, a szembe jövő homokszállítót későn veszi észre.

A csatorna híradója beszámolt arról, hogy a Szlovéniából hazafelé tartó vendégmunkások egyébként komlóültetvényeken dolgoztak és mindannyian ugyanabból a faluból származtak. Egy helyi nő, Angelica Dumitru egyszerre vesztette el két fiát és menyét is a balesetben, így neki kell majd két unokájára is vigyáznia (egyikük három, másikuk hét éves):

„Két fiam és egy menyem volt, most pedig mindannyian halottak, két szegény gyerekkel gyászoljuk őket. Amikor elmentek, azt mondták: anya, te maradj itthon, te már öreg vagy, mi fiatalok meg elmegyünk Szlovéniába dolgozni, hogy befejezzük a házunkat. Öt-hat évvel ezelőtt kezdték el, de nem voltak elég szerencsések ahhoz, hogy be is fejezzék.”

Mint hozzátette, a férje is Szlovéniában dolgozik, aki könnyen az áldozatok között lehetett volna, ha nem saját autójával indul haza.

Egy másik áldozat megárvult gyermekeit szintén nagyszülőknek kell majd nevelni, abban a családban még nehezebb a helyzet, mert szerény nyugdíjukat most hat gyerekkel kell megosztaniuk.

A balesetet okozó sofőr maga is apa volt, két gyermeket hagyott maga után, a híradó pedig elérte Aurelia Lăcătuşt, a férfi sógornőjét, aki elmondta:

„Én is néztem az live videót, miközben vezetett, énekelt és boldog volt. Amikor megszakadt, már tudtuk, hogy szörnyű baleset történt.”

A hatóságok megerősítették, hogy támogatják a balesetben meghaltak családtagjait. Egy szóvivő a televíziónak megerősítette, hogy segítenek a halotti kivonatok és egyéb okiratok kiállításában, elkészítésében, a holttestek hazaszállításában. Ezt követően szociális vizsgálatokon esnek majd át a családok, hogy megállapítsák, kiket kell anyagilag támogatni és azt is fontolóra veszik, hol kell a gyermekvédelmi osztálynak beavatkoznia. Mivel 16 kiskorúról van szó, minden gyerek pszichológiai tanácsadásban is részesül.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán