Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megvan Tállai András utóda a Pénzügyminisztériumban

Megvan Tállai András utóda a Pénzügyminisztériumban

Tállai András eddigi helyettese, Izer Norbert veszi át a az adópolitika felügyeletét Pénzügyminisztériumban.

Áder János köztársasági elnök kedd délután kinevezte a kormány új államtitkárait. A Pénzügyminisztériumban Varga Mihály miniszter átalakításokat hajtott végre a tárca vezetésben. Az adópolitikáért felelős és a NAV-ot is vezető Tállai András politikai államtitkárként, miniszterhelyettesként marad a tárcánál.

Az államháztartásért felelős államtitkár marad Banai Péter Benő, a pénzügyeket Hornung Ágnes viszi tovább, míg az uniós pénzek elosztásért továbbra is Rákossy Balázs felel államtitkári rangban. A kinevezettek között az egyetlen új név Izer Norbert – aki így kizárásos alapon az adóügyeket kapja. Izer eddig is tárcánál volt helyettes államtitkárként az adószabályozásért és a számviteli szabályozásért felet.

Az adótanácsadó közgazdász 2016 óta dolgozott a Nemzetgazdasági Minisztériumban, ezt megelőzően a PwC Magyarország Kft. adótanácsadója volt. A régi-új Pénzügyminisztériumban az időközben gazdasági miniszterelnök-helyettesi rangot kapott Varga Mihály közvetlen irányítása erősödik meg, hisz mind a négy államtitkára szakmai vagy közigazgatási karriert befutva, politikai hátszél nélkül – szemben Tállaival – jutott a közigazgatás csúcsát jelentő államtitkári posztig.

PM: Még nincs a NAV-nak új vezetője

Cikkünk korábbi verziójában tévesen azt közöltük, hogy Izer Norbert egyben a NAV-ot vezetést is megkapja. A Pénzügyminisztérium viszont azt közölte, hogy jelenleg ez a pozíció még nincs betöltve, a “NAV-ot jelenleg Tamásné Czinege Csilla helyettes államtitkár vezeti, a pénzügyminiszter pedig irányítja. Izer Norbert a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. A NAV új vezetőjének kinevezésére hamarosan sor kerül.”

Úgy távozhat Tállai András a NAV éléről, hogy sosem volt az elnöke

Úgy távozhat Tállai András a NAV éléről, hogy sosem volt az elnöke A Zoom.hu információi szerint hamarosan távozik a NAV éléről Tállai András. Ezt az adóhivatal belső ügyeit jól ismerő több forrásunk is megerősítette. A Magyar Idők csütörtöki információi arról szóltak, hogy komoly változások várhatóak Nemzetgazdasági Minisztériumban, amely nyolc év után felveszi a Pénzügyminisztérium nevét.