Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kormányközeli lesz az egyetlen országosan fogható kereskedelmi rádió

Kormányközeli lesz az egyetlen országosan fogható kereskedelmi rádió

A Médiatanács eheti ülésén a Hold Reklám Kft.-t hozta ki győztesnek az egyetlen országos vételkörzetű kereskedelmi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázaton, írja a 24.hu. A másik korábbi pályázót, a Class FM-et működtető Advenio Zrt.-t alaki hibákra hivatkozva már korábban kizárták.

A Hold Reklám Kft. több szállal is kötődik a magyar kormányhoz. A cég nem sokkal a rádiós pályázat előtt a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester többségi tulajdonában lévő MKB Banktól vett fel hitelt, jelenlegi vezetője pedig az a Bakai Mátyás, aki tavaly még a Rádió 1 társügyvezetője volt Andy Vajnával.

Hold Reklám Kft. egyébként egyébként több nagyvárosban is a Rádió 1 műsorait sugározta. A Kft. korábban a filmügyi kormánybiztos tulajdonában lévő Lucky Ventures Kft. leányvállalata volt, a frekvenciapályázat előtt került Bakai nevére.