Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
18
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Facebook-élőzött a kilenchalálos ceglédberceli baleset közben a sofőr – videó

Facebook-élőzött a kilenchalálos ceglédberceli baleset közben a sofőr – videó

Éjfél után fejeződött be a helyszíni szemle és a műszaki mentés a 4-es főúton Ceglédbercelnél, ahol korábban kilenc halálos áldozatot követelő baleset történt. Az út csak szerdára virradóra lett ismét teljes szélességében járható a rendőrség közlése szerint.

A romániai sajtóban megjelentek szerint a baleset oka az is lehetett, hogy a sofőr élőben közvetítette az utat a Facebookon, amikor frontálisan összeütköztek a teherautóval.

Ceglédbercel, 2018. május 22.
Ütközésben összetört teherautó Ceglédbercel közelében, a 4-es főút 59-es kilométerénél 2018. május 22-én. A homokot szállító teherautó egy román rendszámú kisbusszal ütközött össze, amelyben kilenc ember, hét férfi és két nő meghalt a baleset következtében. A teherautó sofőrje megsérült.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A kedden délután történt közúti balesetben egy román rendszámú kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főút 58. kilométerénél. A mentés és a helyszínelés teljes útlezárás mellett folyt.

A balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, valamennyien a kisbuszban utaztak. A teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A kisbusz Erdélybe, Maros megyébe tartott, az utasok Szlovéniából utaztak hazafelé.

A román külügyminisztérium honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy a budapesti nagykövetség konzuli egysége a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson a bajba jutottaknak. A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a kisbusz sofőrje okozta, ami túl nagy sebességgel akart előzni, így ütközött frontálisan a teherautóval.

A romániai sajtóban késő este megjelent egy megdöbbentő felvétel is. A beszámolók szerint a kisbusz sofőrje ugyanis élőben közvetítette a Facebookon az utat, éppen akkor, amikor a frontális ütközés megtörtént. A felvételt az Adevarul közölte elsőként.

A román sajtóba a felvételnek egy olyan változata került, amelyen a minden bizonnyal sokadjára lejátszott közvetítést nézi és román nyelven kommentálja egy férfihang, miközben a háttérben zene hallatszik. Azt állapítja meg, hogy a sofőr bizonyára azért nem figyelt az útra, mert az előzés közben olvasta az élő közvetítéséhez fűzött kommentárt.

Két gyereke volt a kilenchalálos balesetet okozó román sofőrnek

Két gyereke volt a kilenchalálos balesetet okozó román sofőrnek A romániai Adevărul lap forrásai szerint a Ceglédbercelnél balesetező férfi nős volt, gyerekei voltak, Paul K.-nak hívták és Dicsőszentmártonban (Târnăveni) lakott. Az Adevărulon közzétett videó tanúsága szerint Paul K. épp egy korábbi videót kommentált, amikor elkezdett előzni a 4-es főúton.

(MTI/Zoom.hu)