Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kifakadt a DVTK-tulaj: 10 ezer eurót keres a játékos, de nyolcat visszaoszt az edzőnek, meg a sportigazgatónak

Kifakadt a DVTK-tulaj: 10 ezer eurót keres a játékos, de nyolcat visszaoszt az edzőnek, meg a sportigazgatónak

Leisztinger Tamás, a kiesés szélére sodródott, komoly problémákkal küzdő DVTK tulajdonosa egy nyílt levél után leült beszélni a csapat vezérszukolóival arról, hogy miért van az, hogy új stadion ide, lelkes szurkolók oda, a DVTK igazából nem tart semerre. Az üzletember pedig meglehetősen őszinte válaszokat adott.

A legerősebb állítás mind közül az volt, amikor Leisztinger elmondta, pontosan tudja, mikor verik át a csapat közeli emberek azzal a klasszikus módszerrel, ami valószínűleg nem a Diósgyőrnél bevált formula csak. „Nem vagyok naiv, sok mindent megéltem az üzleti életben. […] De amikor bekopognak hozzám a szakemberek és azzal traktálnak, hogy ezt és ezt a külföldi játékost most és azonnal le kell igazolni, mert ez a focista tuti, hogy fantasztikus teljesítménnyel rukkol elő, akkor már tudom, mi van a dolog mögött” – mondta Leisztinger.

Az ilyenek után szokott az következni, hogy a csodajátékos keres papíron tízezer eurót (3,1 millió forint), de abból kb. nyolcezret visszaoszt az edzőnek, menedzsernek, sportigazgatónak. Leisztinger tud az ilyenekről, de nem tud velük mit kezdeni.

A szezon közben menesztett edzőről, Bódog Tamásról is megvan a véleménye, szerinte már korábban ki kellett volna rúgnia. „Bódog olyan szinten taccsra vágta fizikailag és lelkileg a csapatot, hogy még most sem tértek magukhoz” – mondta Leisztinger. Hozzátette, nem szokta hagyni, hogy egy edző a médián keresztül üzengessen a tulajnak, ilyenkor kirúgja őket, Bódog esetében viszont nem így tett, már bánja a dolgot. Azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy bármilyen más üzleti vállalkozásban az a megszokott, hogy ha egy vezető nem tudja motiválni a beosztottait, akkor nem a teljes gárdát szokás lecserélni, hanem hoznak olyan vezetőt, aki szót tud érteni a csapattal.

(Amíg élek én)

Borítókép: Miskolc, 2018. május 5. Szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Diósgyõri VTK – Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen Miskolcon 2018. május 5-én. A Diósgyõr 1-0-ra kikapott a vendég Mezõkövesdtõl. MTI Fotó: Vajda János