Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Felfele bukott a leváltott rendőrfőkapitány

Felfele bukott a leváltott rendőrfőkapitány

Még május 18-án jelentették be, hogy Balogh János vezér-őrnagy váltja Papp Károlyt az országos rendőrfőkapitányság élén, azóta pedig az Index információi szerint az is kiderült, hogy Papp útja nem lefele, hanem felfele vezet.

Azt írják névtelen forrásokra hivatkozva, hogy Papp a Belügyminisztériumban kaphat pozíciót, de azt nem pontosították, hogy milyen pozícióról lehet szó.

Szintén névtelenségüket kérő informátorok szerint ennél komolyabb változás érkezhet a TEK-ben, ahol a vezető Hajdu János alatti szinteken nagy mozgások lesznek. A lap úgy tudja, hogy leváltották Hajdu helyettesét, Bodnár Zsoltot, akinek a menesztéséhez egy belügyminisztériumbeli ellenlábasa járulhatott hozzá.

Ezen kívül a középvezetői szinten is történtek változások, az Index több távozó középvezetőről is tud a TEK-nél.

És ha már HR-híreket mondunk az ország különféle szolgálatairól, érdemes még megemlíteni a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatot, ahol szintén változás lesz a vezetésben, mert a szervezet mostani elnöke, Kovács József a honvédelmi minisztérium egyik államtitkára lesz.

(Index)

Borítókép: Papp Károly rendőr-főkapitány a nemzetbiztonsági bizottság ülésén. Fotó: Veres Viktor / Zoom