Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Beszámoltatták Molnár Gyulát, aki ma már másképpen döntene a 60 milliós ügyben

Beszámoltatták Molnár Gyulát, aki ma már másképpen döntene a 60 milliós ügyben

Az MSZP országos párttanácsa kedden beszámoltatta Molnár Gyulát a 60 milliós ügyben, amelynek során a választás előtt a szocialisták vezető testülete nélkül megállapodott Fodor Gáborral a Liberálisok támogatásáról (főbb részletek itt, itt és itt).

A Zoom.hu értesülései szerint a szocialista pártvezetők részint „meglepődtek”, hogy Molnár Gyula megjelenik az eseményen, részint „nagyon tökösnek találták”: az MSZP leköszönt elnöke „beleáll a kritikába”. Márpedig kritikából volt elég; forrásaink szerint nem akadt egyetlen ember se, aki egyetértett volna Molnár februári döntésével…

Úgy tudjuk, Molnár – „aki fegyelmezetten végighallgatta a fejmosást”– elsősorban „politikai megfontolásokkal” indokolta lépését; nagyjából azzal, hogy az MSZP és a Párbeszéd szövetségét „kevésnek” érezte április 8-a előtt, ezért szeretett volna „minél szélesebb körű együttműködést”.

Hogy mégis miért állapodott meg a Liberálisokkal a vezetőség(ek) tudta nélkül és miből tervezte finanszírozni az ügyletet, konkrétan nem válaszolt, pontosabban annyit mondott

„ma már másképpen döntene”, s „áll a fegyelmi eljárás elé”.

Mivel a párttanács jelenleg – a júniusi kongresszusig – béna kacsa, továbbá nem is ítélkező testület, úgy fest, a szombati választmányi ülésen dönthetnek az esetleges eljárásról és felelősségre vonástól. Ha ennek forgatókönyve pontosan még nem is tisztázott, az biztos, hogy párton belül „hivatalosan is előveszik Molnár Gyulát”.