Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Léderer Sándornak sikerült, ami Orbánnak nem: Barack Obama mellett ült, és még beszélgettek is

Léderer Sándornak sikerült, ami Orbánnak nem: Barack Obama mellett ült, és még beszélgettek is

A K-Monitor igazgatója azért kerülhetett ilyen közel a volt amerikai elnökhöz, mert a korrupció felszámolásával foglalkozik.

„A találkozó egy informális beszélgetés volt, amin Obama a saját karrierútjáról, civil szervezetbeli tevékenységeiről mesélt, az ösztöndíjasok pedig arról, hogy mi foglalkoztatja őket épp a munkájuk során. Tudta mindenkiről, hogy ki mit csinál, honnan jött. Nagyon közvetlen, barátságos volt” – nyilatkozta a Mércének Léderer.

Ahogy a lap megtudta, Léderer azért kapott éppen Obama mellé helyet, mert elkésett, és ez volt az egyetlen hely.

Az Obama Alapítvány képzésén civil vezetőket hoznak össze, mentorálás és közös gondolkodás céljából. A program csak költségtérítést biztosít, ösztöndíjat nem fizet. Az oda bekerültek fele amerikai, a másik fele más országokból érkezett. Két évig tart, ezalatt négy nagyobb találkozót szerveznek, de a programban résztvevőknek havi szinten kell közös munkát végezniük.

A kiírásra egyébként összesen 20 ezren jelentkeztek, közülük választották ki a 20 résztvevőt, köztük Léderert, ami, ahogy elmondta nekünk, őt magát is meglepte – írja a Mérce.

Léderer Sándor Michelle Obamával is beszélgetett, erről azonban sajnos nem készült fotó. Egyébként a beszélgetésen egyáltalán nem került szóba az aktuálpolitika.

(Borítókép: Obama Foundation / Twitter)