Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Norvég utasszállító miatt kellett riasztani a Gripeneket

Norvég utasszállító miatt kellett riasztani a Gripeneket

Már Románia légterében sem létesített rádiókapcsolatot a Norvegian Airlinse légitársaság Boeing 787-es utasszállító repülőgépe, amely Szingapúr -London útvonalon repült, ezért riasztásra kerültek a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjei.

A Gripen-pár az utasszállítót a magyar határnál elfogta és elvégezte az azonosítást, majd rádiókapcsolatot létesített az utasszállító repülőgép pilótáival, akik ezek után felvették a rádiókapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással is. Az utasszállító repülőgép 15 óra 17 perckor elhagyta az ország légterét, a Gripenek pedig visszatértek a kecskeméti repülőbázisra.

(MTI)

Borítókép: Illusztráció, a lengyel LOT légitársaság Boeing 787 típusú gépe. Ilyen gép miatt szálltak fel a Gripenek, csak a norvég légitársaság flottájához tartozó miatt. (Fotó: Veres Viktor / Zoom)