Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szijjártó az amerikai külügyminiszterrel találkozhat Washingtonban

Szijjártó az amerikai külügyminiszterrel találkozhat Washingtonban

Május végén találkozhat Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel Szijjártó Péter egy hivatalos washingtoni látogatáson – írja az Index.

A jelentősége a látogatásnak az, hogy külügyminiszteri szintű látogatás nem volt a 2012 őszi Martonyi János-Hillary Clinton találkozó óta, arról már nem is beszélve, hogy Orbán Viktort 2001 óta nem fogadták a Fehér Házban.

A magyar külügyminisztérium nem kommentálta a hírt, de szemmel láthatóan felpörgött a magyar – amerikai diplomácia, mert két napja Donald Trump szintén nemrég kinevezett új nemzetbiztonsági tanácsadójához, John Boltonhoz volt hivatalos Megyesy Jenő, Orbán Viktor külpolitikai tanácsadója, akit elkísért Szabó László washingtoni nagykövet is találkozóra. Ráadásul a múlt héten gond nélkül lezajlott David Cornstein leendő budapesti amerikai nagykövet meghallgatása az amerikai szenátus külügyi bizottságában.