Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Film készül a Brexitről, Benedict Cumberbatch lesz a főszereplője

Film készül a Brexitről, Benedict Cumberbatch lesz a főszereplője

Az angol színész alakítja a Brexitért kampányoló Dominic Cummingst a brit Channel 4 televízió dokudrámájában.

A kétórás film munkacíme meglepő mód a Brexit,

és James Graham forgatókönyvéből készül. A dokumentum játékfilm annak az új szavazatgyűjtő stratégiának a hátterét tárja fel, amelynek révén az Európai Unió elhagyására bíztató kampány nagy meglepetésre győzni tudott. A kampány a 2016-os referendum előtt zajlott.

A film feltárja a kampány felépítését, az adatgyűjtéses modern választási hadjárat anatómiáját, és az árnyékból előlépő vitatott figurák szerepét, viszont nem lesz célja, hogy kielemezzék, ki volt a jó és ki a rossz a Brexit-kampányban, inkább arra koncentrálnak, hogy minél pontosabban leírják a történteket.

A kampány alatt Cumberbatch is írt egy nyílt levelet, amely arra figyelmeztetett, hogy a Brexit károsíthatja a kreatív ágazatot.

Cummings a referendum egyik vezető stratégája volt. Mint később elismerte, a kampány valószínűleg nem győzött volna, ha nincs az a piros kampánybusz, amelynek oldalára azt írták fel, hogy a britek hetente 350 millió fontot küldenek az EU-nak, pedig azt inkább a brit egészségügyi rendszerre lehetne költeni.

 

MTI