Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy hittanra siető katolikus pap halt meg a sülysápi balesetben

Egy hittanra siető katolikus pap halt meg a sülysápi balesetben

Menetrend szerint közlekedő autóbusz és autó ütközött a Sülysáp és Kóka közötti úton még kedden, a gépkocsi sofőrje meghalt. A csuklós busz és a vele karambolozó személygépjármű is az út menti árokba csúszott az ütközés következtében. A személygépkocsiban utazó ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Bors szerint a személyautó sofőrje egy 37 esztendős katolikus pap volt, aki két Pest megyei településen, Kókán és Tápiószecsőn is ellátta az egyházi feladatokat, hívei rajongásig szerették. Az atya épp hittanoktatásra sietett, amikor a baleset történt. Beer Miklós püspök a SZEMléleknek elmondta, mély lelkű pap volt, szerzetesi életre készült, idén lépett volna be a kapucinusokhoz. Azt is hozzátette, János atya szabadidejében a futballpályán érezte igazán otthon magát, igazolt játékosként is sportolt.

A buszon kilencen utaztak, közülük ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.