Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megszólalt a szurikátát földhöz vágó gyerek édesapja

Megszólalt a szurikátát földhöz vágó gyerek édesapja

Elismerte, hogy hibázott a gyermeke, de a kecskeméti állatpark felelősségét is felvetette Facebook-posztjában annak az ötödikes fiúnak az édesapja, aki ijedtében úgy a földhöz vágott egy szurikátát, hogy az állat kölykeivel együtt elpusztult.

Az Index információi szerint a gyerek édesapja azt írta: egy nyitott tetejű kifutóról volt szó, és a gyerekek a levegőben mozgatva kezeiket, futásra ingerelték az állatokat, és az ő gyermeke kicsit mélyebbre nyúlt.

Az állat az apa szerint a gyerek körmeit is átharapta,

aki ekkor ijedtében csapta a földhöz az állatot. Szerinte ezután az igazgató a síró gyerekkel kiabált, később pedig taxival kellett a gyereket kórházba vinni. Úgy vélte, az igazgató nagyobbat hibázott a fiúnál, amikor egy állatot helyezett egy ember elé.

A kecskeméti park igazgatója máshogy látta a történteket. Tokovics Tamás az Indexnek azt állította, hogy a történtek után ők keresték meg a gyereket, és az osztállyal lévő pedagógust is nekik kellett megtalálniuk.

A gyerek szerinte teljesen bezárkózott, nem volt hajlandó elmondani, hogy mi történt, mindent az osztálytársaktól tud, akik látták az eseménysort. Az igazgató felhívta az iskolát, és a gyerek hogyléte felől érdeklődött. Azt a választ kapta, hogy a gyerek keze gyógyul, és az sem látszik, hogy lelkileg megtört volna.

„Nem akarjuk keresztre feszíteni a fiút. De ebből mindenkinek tanulnia kell” – mondta az igazgató.