Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kitett magáért a Figyelő: noÁr klipje miatt feljelentette a Kliknél a Vörösmarty gimit

Kitett magáért a Figyelő: noÁr klipje miatt feljelentette a Kliknél a Vörösmarty gimit

Elképesztően profin összerakott klippel igyekezett felhívni a politikusok figyelmét a korosztályára noÁr a legújabb számában, a Tanulni akarunkban. A fiatal rapper a videóban az oktatás problémáiról is szól, a jelek szerint ez nem tetszett a kormánypárti Figyelőnek, amely konkrétan feljelentette a Kliknél a forgatásnak helyet adó Vörösmarty Mihály Gimnáziumot.

A lap először az intézmény igazgatóját, Koromné Beck Zsuzsannát akarta megkérdezni, milyen szerződést kötött az alkotókkal, mennyi bérleti díjat fizettek a forgatásért. A Figyelő azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a rapper szövege aláássa az oktatás és a pedagógusok tekintélyét, presztízsét.

Mivel nem kaptak választ, a fenntartóhoz, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjéhez, dr. Tolnai Mariannához fordultak, hogy megkérdezzék, ki engedélyezte a klip forgatását. Ott azt a választ kapták, hogy az intézmények vezetői saját hatáskörben dönthetnek arról, milyen megkeresésnek tesznek eleget, szakmai kérdésekben szabadon nyilatkozhatnak.

A Figyelő ezután sem hagyta annyiban, közérdekű adatigénylésben kérték ki a bérleti szerződést, amiből kiderült, hogy a Vörösmarty Mihály Gimnázium vezetője saját hatáskörben engedélyezte az intézmény volt diákjának a klipforgatást. Mivel nem értesítette a tankerületi központot, így bérleti díjat nem állapíthattak meg, ezzel

megsértette a belső eljárásrendet.

„Mivel nem kötött bérleti szerződést, és ingyen üzleti és politikai célokra adta oda a közintézményt, ezzel megkárosította a fenntartót, a magyar államot. A tankerület felelősségre vonja, ám a következményeket már nem osztják meg a nyilvánossággal” – fejezi be házmestercikkét a Figyelő.