Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Itt az első videó Röhrig Géza és Matthew Broderick közös filmjéből

Itt az első videó Röhrig Géza és Matthew Broderick közös filmjéből

Az amerikai filmet már díjazták a New York-i Tribeca Filmfesztiválon, de az első nyilvános videó még nem kapott nagy hírverést.

Nem friss az alább látható videó, hivatalice áprilisban töltötték fel a YouTube-ra, bár ez nem jelent semmit, simán elképzelhető, hogy később tették nyilvánossá. Mindegy, még nem ment körbe sem a magyar, sem a nemzetközi interneteken, szóval itt az ideje, hogy megnézzék Röhrig Géza első amerikai filmjének első nyilvános jelentét, amiben a To Dust (Porrá) című film másik főszereplőjével, Matthew Broderick-kel közösen játszik a Saul fia magyar sztárja.

A jelenet egy egyetemi laborban játszódik, valószínűleg itt találkozik először a két főszereplő: Shmuel, a haszid kántor (Röhrig Géza) és Albert, a biológus, egyetemi tanár (Matthew Broderick), de Shmuel itt még sikertelenül próbálja bevonni halott feleségével kapcsolatos látomásaiba Albertet.

To Dust new clip official from Tribeca Film Festival

To Dust new clip official from Tribeca Film Festival Subscribe to our YouTube channel 🎥 http://tiny.cc/TheUpcomingYouTube ********* Read more 👨‍💻 👩‍💻: http://www.theupcoming.co.uk ********* Follow our Instagram 📸 http://www.instagram.com/TheUpcoming Our Twitter 🐥 http://www.twitter.com/The_Upcoming Our Facebook 🔥 http://www.facebook.com/TheUpcomingMagazine Our content is available for syndication, for enquiries email us on syndication@theupcoming.co.uk

Shawn Snyder rendező első nagyjátékfilmje megkapta a legjobb elsőfilmes rendező díját és a közönségdíjat is a New York-ban rendezett Tribeca Filmfesztiválon. A filmfesztivál díjátadóján kiemelték a két főszereplő játékát is, és ezzel egyidőben elindult a film kritikai fogadtatása, ami elég jól sikerült. Itt van egy összeállítás, ami ezt kissé részletezi:

„Röhrig Géza csodálatosan ábrázolja a gyászt” – méltatják a színészt első amerikai filmje után

Arról egyelőre nincs infó, hogy Magyarországon bemutatják-e a filmet. Szerintem nem volna rossz ötlet.