Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Döbbenetes edzőkeringőben egy fiatal magyar fociedző

Döbbenetes edzőkeringőben egy fiatal magyar fociedző

Ralph Hasenhüttl vezetőedző és a teljes szakmai stáb – így Lőw Zsolt másodedző is – távozik a német élvonalbeli RB Leipzig labdarúgócsapatától – adta hírül a Sportbuzzer nevű német sporthírportál. Elvileg az a hír lényege, hogy a lipcsei csapattal csodát tévő – azt az első Bundesliga-szezonjában 2. helyre vezető és BL-induló – 50 éves Hasenhüttl nem tudott megállapodni a lipcseiekkel, mert ő 2019 júniusáig érvényes szerződését is meg szerette volna már hosszabbítani.

A számunkra inkább viszont az a lényeg, hogy a másodedző Lőw Zsolttal mi lesz. A futballistaként a legtöbb időt az Újpestnél és az Energie Cottbusnál eltöltő Lőw eddig edzőként megfordult az osztrák Lieferingnél, majd a Red Bull Salzburgnál dolgozott, aztán korábbi főnöke, a sportigazgató Ralf Rangnick hívta Lipcsébe, a szintén Red Bull-csapathoz.

Lőw még mainzi színekben, futballistaként, Fotó: MTI/EPA/Fredrick von Erichsen

Lőw többször azt mondta, hogy hamarosan eldől a sorsa, és az elmúlt napok pletykái alapján szédületes lehetőségek állnak a 39 éves edző előtt.

  • A legkitartóbb pletyka az, hogy korábbi mainzi vezetőedzője, Thomas Tuchel viszi Párizsba: Tuchelt most nevezték ki a kőgazdag PSG vezetőedzőjévé és állítólag Lőwöt akarja másodedzőnek.
  • Mivel Hasenhüttl elhagyja Lipcsét, itt is kinézhet egy lehetőség Lőwnek: a német sajtóban kedden az merült fel, hogy Lőw és Robert Klaus, aki jelenleg az U19-es csapatnál tevékenykedik, együtt irányítaná az első csapatot.
  • Lehet, hogy sem Lipcse, sem Párizs Lőw következő állomáshelye, hanem Salzburg. Ugyanis a Red Bull Salzburgot az Európa Liga-elődöntőjéig vezető Marco Rose lehet a lipcsei vezetőedző, a mindössze 39 éves magyar pedig megkapja az osztrák bajnokcsapat vezetőedzői posztját.