Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A gyermekvédők szerint nem kellene veréssel fenyegetni a szurikáta halálát okozó kifiút

A gyermekvédők szerint nem kellene veréssel fenyegetni a szurikáta halálát okozó kifiút

Fájdalmas esetnek, rossz tettnek nevezi, de önmérsékletre int a Hintalovon Alapítvány annak kapcsán, hogy hétfőn a Kecskeméti Vadaskertben egy ötödikes kisfiú meggondolatlansága miatt meghalt egy szurikáta.

Az osztálykiránduláson lévő kisdiák ugyanis a tiltás ellenére bottal piszkálta az állatot, amelyik ezért ösztönösen megharapta. A fiú pedig ijedtében a padlóhoz a szurikátát, amely belehalt a sérülésbe.

A Hintalovon Alapítvány azért szólalt meg, mert a rögtön ítélésre hajlamos internetes kommentlők verést ígértek a gyereknek, nyilvános megszégyenítést követeltek. A gyermekvédő alapítvány nem a kisállat életét relativitázálta, hanem a szabálykövetés nehézségeire hívta fel a figyelmet.

“Magyarországon évente közel 40.000 közlekedési baleset történik, amiből több mint 1000 a halálos kimenetelű. Ezeket mind felnőttek követik el, általában úgy, hogy megszegnek valami szabályt. Egy szabályt, amit előre mondtak nekik: ne menj gyorsan, add meg az elsőbbséget, ne igyál ha vezetsz, stb. Ha ezeknél a cselekményeknél is ugyanúgy reagálnánk, mint most, évente 40.000 felnőttnél kellene nyilvános megszégyenítést, ilyen-olyan testrészek eltörését, fejbeverést alkalmazni, hátha megtanulják belőle a jobbkézszabályt” – érveltek. Itt olvasható teljes véleményük: