Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A budapesti strandok Gyurcsány gazdasági miniszterével búcsúznak a készpénztől

A budapesti strandok Gyurcsány gazdasági miniszterével búcsúznak a készpénztől

Készpénzmentes fizetési rendszert vezet be összes strandján és fürdőjében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGyH) – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A rendszert kerek 100 millió forintért a különféle fesztiválokról, főleg a Szigetről ismert Festipay Készpénzmentes Fizetési Szolgáltatások Zrt. építi ki. A Festipay igazgatóságának elnöke Kóka János, aki Gyurcsány Ferenc kormányában volt gazdasági miniszter. A cég a Cardnet Zrt. leányvállalata, ami Kóka exsógora és régi üzlettársa, Lepp Gyula érdekeltsége – írta a vállalkozásról az Átlátszó.

Búcsú a készpénztől

A leírás alapján a fürdőkben fizetni lehet majd az összes bank minden fizetésre alkalmas bankkártyájával, valamint lesz rá lehetőség, hogy a vendégek külön, csak a fürdőben működő feltöltős kártyát kérjenek a belépéskor. Ezt a megoldást már több nagy nyári fesztiválon, illetve néhány strandon is használják. Sőt, a fürdőkben egyáltalán nem lehet majd készpénzzel fizetni, csak bankkártyával vagy feltöltős strandkártyával – legalábbis ezt írta a termalonline.hu.

A közbeszerzésben megjelent tájékoztatás szerint a készpénzmentes fizetési rendszer a BGyH 11 fürdőjében fog működni, legalább 70 különböző bérbe adott kereskedelmi egységben, legalább 240 (150+90) fizetést lebonyolító terminállal és legalább 90 egyenlegfeltöltésre alkalmas terminállal. A rendszer része lesz egy online adminisztrációs felületet, amelyen az egyes tranzakciók egyedileg és/vagy csoportban rendezve lekérdezhetőek terminál, időszak, felhasználó szerint is.