Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Akár 8 évet is kaphat a tejmérgezéssel fenyegetőző

Akár 8 évet is kaphat a tejmérgezéssel fenyegetőző

A Nébih nem talált semmilyen szennyező anyagot az UHT tejekben. Könnyen lehet, hogy a zsarolási ügy mögött a hazai tej iránti bizalom meggyengítése húzódik.

Akár 8 év börtönt is kaphat az az egyelőre ismeretlen zsaroló, aki pénz követelt több élelmiszer lánctól, s megfenyegette őket, hogy mérget fecskendez a dobozos tejekbe – írja a Blikk. Az ilyen eset egyébként úgynevezett minősített körülménynek számít. Szakember szerint kizárt, hogy az ismeretlen megfertőzhette a tejeket. A küldött e-mailben az áruházláncokat azzal fenyegette, hogy 2-3 dobozba befecskendez valamit, amennyiben nem fizetnek neki. Az üzletek visszavették a polcokról a készleteket.

Eközben a Népszava az történtek kapcsán arról írt, hogy a Nébih nem talált semmilyen szennyező anyagot a megvizsgált tejekben. A lap szerint nem zárható ki, hogy a zsarolási ügy mögött üzleti érdekek húzódnak meg, hiszen kizárólag a magyar UHT tejeket fenyegették meg mérgezéssel. Nem zárható, ki hogy a mögöttes szándék valójában a magyar termékek iránti bizalom gyengítése. A legtöbb élelmiszerláncban a hazai termékek aránya eléri a 70-80 százalékot. A Nébih ügyfélszolgálatára, hogy több üzletlánc esetében gazdasági károkozás miatt szennyezés történhetett.

 

 

Borítóképünk illusztráció, MTI Fotó: Mohai Balázs