Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Morgan Stanley is felfigyelt Mészáros Lőrinc sikerére

A Morgan Stanley is felfigyelt Mészáros Lőrinc sikerére

A Morgan Stanley Capital International (MSCI) májusi féléves globális index felülvizsgálatának eredményeként 2018. június 1-től az MSCI Hungary Small Cap, MSCI Emerging Markets Small Cap, valamint az MSCI ACWI Small Cap indexek részévé válnak az Opus Global Nyrt. részvényei.

A Mészáros Lőrinc által ellenőrzött Opus Global olyan nagy cégekhez csatlakozik mint a Mol, a Richter, és az OTP – közölte a Opus Global. Azzal, hogy az Opus papírjai bekerülnek az MSCI indexbe megnyílik az elvi lehetőség, hogy külföldi befektetőcégek is vásároljanak a Mészáros-papírokból.

Az MSCI Inc. által kezelt indexek a világ leismertebb részvényindexei, amelyeket a legnagyobb intézményi befektetők, illetve az indexkövető alapok is irányadó mutatóként kezelnek. A ’Small Cap’ kategóriába a nagy likviditású, erős növekedési fázisban lévő és a kisbefektetők által is kedvelt társaságok részvényei tartoznak, melyek kapitalizációja 300 millió és 2 milliárd dollár közötti.