Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Rogán meghallgatása: olyan alaptörvény-módosítás jön, hogy a fal adja a másikat

Rogán meghallgatása: olyan alaptörvény-módosítás jön, hogy a fal adja a másikat

Hétfő kora délután a második bizottsági meghallgatása kezdődött meg Rogán Antalnak a Parlament igazságügyi bizottságában. A Miniszterelnöki Kabinetiroda élére (ismét) jelölt politikus délelőtt azt ígérte, ezen a meghallgatásán az alaptörvény módosítására is kitért majd.

Rogán expozéjában elmondta:

kisebb lesz a Miniszterelnöki Kabinetiroda,

ebben a ciklusban már csak három államtitkár vesz részt a munkában.

Legfontosabb feladatuknak most is azt nevezte meg hogy egyetértésre jussanak az állampolgárokkal, a nemzeti konzultációk ezért is voltak sikeresek.

Fotó: Halász Nóra

Rogán ezután az egyetértési pontokat sorolta: teljes foglalkoztatottság, családok védelme, illegális bevándorlás megakadályozása.

A következő nemzeti konzultáció a demográfiáról fog szólni,

de lesz még a bevándorlásról is, ha szükség lesz rá.

A Stop Soros törvényjavaslatot szigorítani fogják és át is dolgozzák majd, mivel Rogán szerint az emberek erre felhatalmazást adtak. Változtatni fognak az alaptörvényen is, mert az új idők új feladatai is ezt követelik meg.

Továbbra is folytatják majd a bevándorlásról szóló vitát, mivel nemzetközi szinten is ez lesz a legfontosabb kérdés.

Észtország, a jó példa

Rogán Antal az e-közigazgatás átalakításairól is beszélt, hiszen ez is a Miniszterelnöki Kabinetirodához került.

„Nem egy gigaszervezetet akarok építeni mások rovására, hanem szeretnék együttműködni másokkal” – tette hozzá Rogán, aki szerint ezen a területen még nagyon sok a tennivaló.

Sikernek könyvelte el, hogy megvan az infrastruktúra, amit most „el kell kezdeni használni”, és nálunk a legalacsonyabb az internet áfája.

Rogán Antal – Kásler Miklóshoz hasonlóan – sokat használta a versenyképesség szót, amely szerinte elengedhetetlen az ország sikeréhez. A miniszterjelölt külön kiemelte, hogy vannak olyan kis országok, amelyek jóval előrébb járnak, mint mi, például Észtország.

„Nem kell mindent digitalizálni, csak azt, amit a legtöbb állampolgár használ” – mondta.

Kemény alkotmánymódosítás jön

A bizottsági tagok közül Arató Gergely rögtön arra kérdezett rá, pontosan milyen alaptörvény-módosításra készül a kormány. Rogán Antal válaszában kiemelte, hogy a céljaik változatlanok, csak a körülmények változtak.

A 2016-ban a Parlament elé vitt alkotmánymódosítást mindenképpen véghez akarják vinni, de tovább is lépnek eggyel.

Ezekkel kiegészülve kerül majd az Országgyűlés asztalára a törvényjavaslat.

Fotó: Halász Nóra

A Stop Soros törvényjavaslatot úgy finomítják, hogy

minden olyan tevékenységet megakadályozzon, ami arra irányul, hogy Magyarország területére illegálisan hozzanak be bevándorlókat. Nem hagyják azt sem, hogy civil szervezetek külföldi pénzből segítsék az illegális bevándorlókat.

Megvédik a keresztény kultúrát, a határokat és a nemzeti szuverenitást, ez alapján módosítják majd az alaptörvényt – jelentette ki Rogán.

Bár a kormánynak nincsenek ellenségei, csak ellenfelei, a politikus nyilvánvalóvá tette, hogy a következő években sem fognak leállni a Soros György elleni kampánnyal.

Rogán Antal az ellenzéki pártoknak arra is felhívta a figyelmét: ideje lenne szembenézniük azzal a ténnyel, hogy a Parlamentbe jutott ellenzéki tömörülésekre összesen kevesebben szavaztak, mint a Fidesz-KDNP-re. Az is kiderült, a miniszter egyáltalán nem ért egyet a „propagandaminisztérium” elnevezéssel.

Az ülés végén hét igen, öt nem és nulla tartózkodás mellett az igazságügyi bizottság támogatta Rogán Antal kinevezését.