Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyomoz a rendőrség a szennyezett tejtermékek ügyében, már a Spar is érintett

Nyomoz a rendőrség a szennyezett tejtermékek ügyében, már a Spar is érintett

Zsarolás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az Auchan áruházban megmérgezett tejtermékek ügyében, az ügy felderítéséért nyomozócsoportot hozott létre a rendőrség – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI kérdésére.

A Pénzcentrum úgy értesült, három magyarországi Spar és Interspar áruház is érintett a szennyezési botrányban, lánc a kérdéses termékeket azonnal zárolta, a termékeket az érintett áruházak polcairól beszedte.

„A SPAR Magyarország birtokába olyan információ került, amely egyes forgalmazott tejtermékek szándékos megszennyezéséről szól, három magyarországi SPAR és INTERSPAR áruházban. A SPAR Magyarország az információ beérkezését követően haladéktalanul egyeztetett a Nemzeti Nyomozó Irodával és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal. Az egyeztetés alapján a SPAR a kérdéses termékeket azonnal zárolta, a termékeket az érintett áruházak polcairól beszedte, valamint döntött ezen termékek visszahívásáról is, melyről az érintett áruházak vásárlóközönségét már tájékoztatta. A kérdéses termékek árát pedig, amennyiben 2018. május 11-én, vagy május 12-én vásárolták az érintett üzletekben, blokk nélkül is visszafizetik. A folyamatban lévő nyomozásra tekintettel több információt nem áll módunkban kiadni.”

– tájékoztatta a lapot Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője elmondta.

A visszavonásban érintett termékek:

MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L
MAGYAR UHT TEJ 2,8% 1L
MAGYAR ESL DOBOZOS TEJ 1,5%1L
MAGYAR ESL DOBOZOS TEJ 2,8%1L
FARMER UHT TEJ 1,5%
MEGGLE KÁVÉTEJSZÍN 10X10G
MEGGLE KÁVÉTEJSZÍN 500ML

A visszavonásban érintett áruházak:

INTERSPAR hipermarket – Diósd, Balatoni út 2.
INTERSPAR hipermarket – Szentendre, Dobogókői utca 4.
SPAR szupermarket – Érd, Diósdi út 46.

Ahogy azt a Zoom.hu is megírta, a NÉBIH arra figyelmeztetett, hogy több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása céljából szennyezés történhetett. Később a Blikk megírta, hogy egy ismeretlen személy levelet írt az Auchannak azzal a felszólítással, hogy ha nem fizet neki az áruházlánc, akkor megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket. A Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.