Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Beteg, brutális és morbid lesz Lars von Trier új filmje

Beteg, brutális és morbid lesz Lars von Trier új filmje

A rendezőt eddig sem a semmitmondó, könnyed témák jellemezték, de legújabb filmje az eddigieken is túl tehet: A ház, amit Jack épített (The House That Jack Built) című alkotásának főszereplője egy sorozatgyilkos, aki válogatott módokon pusztítja el áldozatait. Itt az első előzetes.

A Dogville, az Antikrisztus és A nimfomániás direktora hét év után tért vissza Cannes-ba (a Melankólia sajtótájékoztatján eleresztett félreérthető megjegyzései után – bele tudja élni magát Hitler helyzetébe – kitiltották a filmfesztiválról), a 2000-ben a Táncos a sötétben című filmjével Arany Pálmát nyert rendező legújabb filmje pedig (A ház, amit Jack építettThe House That Jack Built) hű lesz mukásságához.

Az előzetes elején Uma Thurman azzal poénkodik, mekkora hiba volt beülnie Matt Dillon kocsijába, mert lehet, hogy pszichopata, a következő pillanatban pedig már arcon is vágják egy kerékcserét segítő fém eszközzel. Az előzetesben ugráló barik és egy száját nyalogató tigris is feltűnik, beteaselve azt, hogy Trier elmebeteg filmet rendezett.

A Cannes-i Filmfesztiválon vetített filmet nálunk ősz végén mutatják majd be: