Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sneider Tamás lett a Jobbik elnöke

Sneider Tamás lett a Jobbik elnöke

Sneider Tamást választotta elnökké a Jobbik tisztújító kongresszusa Budapesten – közölte Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője a tanácskozás szünetében. Sneider megválasztásával nyilvánvaló lett, hogy a Jobbik a néppártosodás útján lép tovább, pedig sokan azt valószínűsítették, hogy Toroczkaival visszafordul a radikálisabb irányvonalhoz.

Sneider ellenfele Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere volt. A tisztújításon 556 szavazó vett részt, a két jelöltre 554 érvényes szavazat érkezett.

Sneider végül 298–256-ra győzte le kihívóját.

A hvg.hu tudósítása szerint a kongresszuson felszólalt Vona Gábor, értékelte saját elmúlt két évét, önkritikusan beszélve a választási vereségről is.

Sajtótájékoztatóján szóba került, lesz-e pártszakadás. Mirkóczki szerint két erős embert indult elnöknek, de szakadásról nem szólt, mivel a versengés lezárult.

Arra a kérdésre, hogy egy küldött távozóban a sajtó elé dobta küldötti kártyáját, úgy reagált, nem tudja ki az, nyilvánvalóan Toroczkai László iránt elkötelezett ember volt, aki így fejezte ki csalódottságát. Abszolút nem ilyen hangulatban telt a tanácskozás – tette hozzá, jelezve, legfeljebb 10-15-en távoztak, a határozatképességhez mintegy 270 embernek el kellene menni.

A nap az elnökhelyettesek, majd az alelnökök megválasztásával folytatódik.