Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Rejtélyesen megöltek két külföldi biciklistát Mexikóban

Rejtélyesen megöltek két külföldi biciklistát Mexikóban

Először balesetnek tűnt, ám most kiderült, hogy gyilkosság áldozata lett Mexikóban egy német és egy lengyel kerékpáros – adta hírül pénteken a mexikói ügyészség.

A két áldozat Franz Hagenbusch és Krzysztof Chmielewski, a déli Chiapas tartományban érte őket a tragédia. Ők szerepelnek az eltűntek listáján, ugyanakkor biztos azonosításuk végett a hatóságok DNS-vizsgálatba kezdtek.
A rendőrség feltevése szerint rablógyilkosság történhetett.

A lengyel férfi halálát a fejét ért nagy erejű ütés okozta, de hogy pontosan milyen eszköztől, nem tudni. A halottkémek először arra gondoltak, hogy végzetes bukása okozta halálát. A német férfival lőfegyver végzett. A lövedék áthatolt koponyáján, bár először az ő fejsérülését is balesetnek gondolta a hatóság. Az ügyészség közlése szerint semmi esély sincs arra, hogy a hatóság megtalálja a lövedéket, mivel áldozataikkal gyilkosuk, vagy gyilkosaik nem ott végeztek, ahol a holttestekre április végén rábukkantak.

A Twitter tele van az esetükről megemlékező posztokkal. Mi történt Hagenbuschsal és Chmielewskivel? kérdezi ez a poszt.

Még videó és készült Hagenbuschék esetéről.

De vannak egyszerű megemlékezések is:

A két férfi már vagy egy hete halott volt, amikor megtalálták őket: tetemük oszlásnak indult, ami ugyancsak nehezítette a boncnokok dolgát annak kiderítésében, hogy mi okozta a kerékpárosok halálát.

Hagenbuschék halála miatt még tüntetéseket is tartottak Mexikóban, előbb Chiapasban:

Aztán Mexikóvárosban is: