Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Persze, hogy senkit sem érdekelnek a cannes-i szelfiszabályok

Persze, hogy senkit sem érdekelnek a cannes-i szelfiszabályok

Találékonnyá teszi a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegére hirdetett szelfitilalom a vendégeket: a tiltás ellenére is születnek a sztárok társaságában készült képek.

A mobiltelefonnal készülő szelfiket azonnal megakadályozza a filmfesztivál személyzete, a vendégeknek mégis sikerül közös képeket csinálniuk a premierek látogatóiról: sokan a vörös szőnyeghez vezető bejáratnál, a folyosón vagy a gálateremben készítenek képet.

Néhány rajongónak sikerült például Mads Mikkelsen színésszel fotót készítenie, szigorúan véve azonban ezek a szelfik a vörös szőnyegre lépés előtt készültek.

Idén a fesztivál szervezői megtiltották, hogy szelfik készüljenek a vörös szőnyegen. A közönséget előzetesen értesítették a tilalomról, amelynek be nem tartása büntetést is von maga után. Aki mégis szelfit készítene a vörös szőnyegen, azt kockáztatja, hogy nem mehet be az előadásra.

A szervezők azzal indokolták a döntést, hogy a szelfik miatt sokan megállnak a vörös szőnyegen, ami a múltban gyakran balesetekhez vezetett.

(MTI)

Borítókép: 2018. május 10-én, az Arctic című film cannes-i bemutatójára érkező vendégek szelfizgetni a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a fesztivál szervezőinek szelfitilalmát kijátszva, a vörös szőnyeg peremén. (Fotó: Tristan Fewings/Getty Images)