Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kirúgták állásából az internet legnagyobb szájú gyerekének anyukáját

Kirúgták állásából az internet legnagyobb szájú gyerekének anyukáját

A pénzével felvágó kilencéves Lil Tay-nak 1,7 millió követője van az Instagramon, akiket gyakorlatilag folyamatosan hergel.

Vettem egy Lamborghinit csicskák! Ti úgysem engedhetitek meg magatoknak ezt a szart, OK?

– ordítja a kamerába egy kilencéves kanadai kiscsaj egy téglányi dollárral a kezében, miközben kiszáll a luxus sportkocsiból. A követőinek – és a fél világnak – beszóló gyerek nem más,

mint Lil Tay, az Instagram egyik legújabb jelensége,

aki beszólogatós videóival már az édesanyját is bajba sodorta.

Angela Tiant ugyanis, aki ingatlanosként dolgozott Vancouverben, a napokban elbocsátották állásából, amiért párszor szerepelt lánya ellentmondásos klipjeiben. Volt főnöke szerint a cégüknél nincs szükség ilyen megnyilvánulásokra.

Persze a Lil Tay kezében fityegő pénzköteget elnézve, nem fog nehezére esni, hogy kisegítse munka nélkül maradt szülőjét, hacsak nem ordas nagy kamu,

azaz díszlet a mesés vagyon.

Nos, a Vice cikke szerint úgy tűnik, az. Bár a kislány mögött hivatalosan nem áll menedzsment, több jel is arra utal, a karakterét tudatosan arra építik, hogy több százezren gyűlöljék. A felbosszantott közönség pedig jobb esetben csak felháborodik, rosszabb esetben minimum felrúgná a gyereket egy-egy beefelés után. Lil Taynak még netes riválisai is akadnak, akikkel körbeolthatják egymást a rajongók folyamatos anyázása mellett.

A fenti videóban Tay már arról kesereg könnyes szemekkel, hogy az egyik “ellenségének” hűséges követői elkezdték jelentgetni a videóit, pedig ők valójában országos cimborák. Bevallja azt is, hogy az ellenszenves szerepet (ami szerinte pozitív üzenetet hordoz) csak azért játssza, hogy megvalósítsa az álmait és büszkévé tegye – most miatta kirúgott – anyukáját.

Itt persze felmerül a kérdés: mennyire etikus egy kilencéves gyereket kitenni milliók gyűlöletének a hosszabb távú siker és a pénz érdekében? Szerintünk semennyire…

Önök mit gondolnak?