Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Végre értelme is van a bulinak: adományfesztivált szervez szombatra a Budapest Bike Maffia

Végre értelme is van a bulinak: adományfesztivált szervez szombatra a Budapest Bike Maffia

Nemhogy idehaza, de külföldön sem nagyon akad párja a kezdeményezésnek, szóval irány hétvégén Nagykovácsi, ott lesz a Charity Fest.

A Charity Fest az első ilyen adománygyűjtő, szabadidős élménynap valószínűleg nem csak Magyarországon, de nemzetközi színtéren egyaránt. Hogy még véletlenül se értsük félre, ez a fesztivál lényege:

gyűjteni a rászorulóknak, és közben akár családostul bulizni egy jót.

Aki ismeri a Budapest Bike Maffia ügybuzgóságát, annak ez egyáltalán nem meglepő, de hát nyilván van, aki nem ismeri őket, nekik ajánljuk ezt a cikket:

Maffiózók és kommandósok, akik hajléktalanokon segítenek

Csak akkor veszed észre őket, ha figyelsz. Hetente kétszer, este kigördül néhány bicikli Budapesten a Food Truck Udvar kapujából: ételt visznek a szegényeknek.

Egyébként az esemény Nagykovácsiban, a Sztrilich Pál Cserkészparkban lesz. Programok tekintetében pedig azt tudom mondani, hogy minden egyben: bográcsozás, piknikezés, erdei túra, biciklis túra, jógaóra, sport és gyerekprogram minden mennyiségben.

És persze zene.

Kicsit a háttérről, a karitatív hozzáállásról: a kitelepülő vállalkozások egy általuk meghatározott adományösszegért cserébe jelenhetnek meg a fesztiválon. Ezt az összeget tovább gyarapítja a vendéglátásból származó profit, vagyis minden elfogyasztott étel és ital után a nyereség szintén bekerül az adományalapba.

Ezt az adományalapot pedig

a Budapest Bike Maffia a rászoruló családok lakásának felújítására fordítja.

De a céges kitelepülésen túl magánszemélyként vagy egy vállalatot képviselve is lehet csatlakozni a közös bográcsozáshoz, aminek a lényege, hogy a Charity Festen elkészült bográcsételekből megmaradt adagokat szintén rászoruló emberekhez és intézményekhez juttatja el, ezzel is hozzásegítve őket a rendszeres étkezéshez.

„Elég progresszív majálist álmodtunk meg, nem?”

– dobta fel lapunknak a költői kérdést Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója. „Szerintem menő, hogy korosztálytól függetlenül mindenki jól érzi magát, és közben még egy jó ügyet is támogat. Egyszerű a képlet, aki kijön a fesztiválra, az már egy ital vásárlásával is hozzájárul az adományalaphoz, úgyhogy izgulni sem kell, ha valaki nem engedheti meg magának, hogy nagy adományban gondolkodjon. Még mindig nagyon várjuk a csatlakozókat és a kitelepülőket, szeretnénk együtt eltölteni egy frankó napot” – tette hozzá Havasi.

Elképzelhető, hogy a programtábla tovább bővül, ehhez csak figyelni kell az esemény Facebook-oldalát, ahol egyéb infók is megtalálhatók, de a jelenlegi lista így néz ki:

Délelőtt bográcsfőző verseny, és a nap folyamán gyerek- és szabadidős programok várják a látogatókat, közben pedig DJ-k gondoskodnak a fergeteges hangulatról.

Reggeltől estig jógaoktatók segítségével lazíthatjuk el magunkat:

09:00 Astanga – Krisztiánnal

10:15 Jin Jang – Ágival

11:30 Connecting Flow – Botival

12:45 Akro jóga – játék, kapcsolódás, kaland – Botival

14:00 Body and mind relax – Botival

15:15 Partner Flow – Petrával

16:30 Gerinc/Flow – Krisztával

17:45 EGYÜTT “Napzáró jóga” – Az oktatók közös órája együtt!

A zenei és művészeti programok délután várják a látogatókat:

12:30-13.15 Kollár-Klemencz László

13:15-14.00 672 csoport – improvizációs színház

15:00-15:40 Meglepetés vendég

16.00-16:45 Szarkaláb Zenekar

17.00-18.00 672 csoport – improvizációs színház

18.45-19.45 Dorco Band

9-től 17 óráig Teamvision kalandjátékon várják az érdeklődőket, 10-től 13 óráig pedig a gyerekek és a felnőttek is megmérkőzhetnek a Teamvision gigafocin. Az Oltalom Sportegyesület csapatai barátságos találkozón fognak összecsapni.

17.30-kor indul a Naplemente túra a Nagy-Kopasz hegyre.

A kitelepülők listája: Szentendrei Árvácska, Csömöri Állatvédő Civil Szervezet Kutyamenhely, Mentőöv Állatvédő Egyesület, NOÉ Állatotthon Alapítvány, Tetovált Állatmentők, Celenase, MagNet Bank, TIXA, Amigos a gyerekekért, BMSZKICSAO, Együtt a Daganatos Gyermekekért, Élelmiszerbank, Fedél Nélkül, Heti Betevő, InDaHouse, Kud-ARC KIE, MAZS alapítvány, Bálint ház, Narancsliget adományközpont, Összefogás az egészségért, Menhely Alapítvány, Mosolygó Kórház Alapítvány, Munka-kör Alapítvány a Hallásérültekért, Pálferi Karitász, Twist Olivér, Vakok Állami Intézete, Age Of Hope, Alter-ego, Balkar / Alley cat, Cargonomia, Flower of Henna, Oltalom SE, TeamVision Teambuildings, Menedékház Alapítvány Műhely Klub