Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tavaly 6,2 millió hektónyi sört ittunk meg

Tavaly 6,2 millió hektónyi sört ittunk meg

Egyre nő a minőségi sörök és az ízesített, valamint az alkoholmentes termékek népszerűsége.

 

Tavaly összesen 6,2 millió hektoliter sört fogyott itthon a Magyar Sörgyártók Szövetségének adatai szerint. Vagyis nagyjából 62 litert iszunk meg fejenként első ránézésre sok, ám azért messze van attól, amit a csehek hoznak össze, hiszen ebben a sorban világelsőknek tekintett országban ez meghaladja a 140 litert. A 6,2 millió hektoliter sör egyébként mintegy 20 millió korsónyi növekedést jelentett a megelőző évhez képest. A szervezet ezzel párhuzamosan végzett felmérése szerint az értékesítésen belül egyre nagyobb arányt tesznek ki a prémium termékek. A szervezet szerint a gazdasági válság vége óta folyamatos a fejlődés.

Az idén további fejlődésre számítanak a gyártók, már csak azért is, mert egyéb olyan körülmények mellett, amelyek növelik forgalmat idén lesz labdarúgó világbajnokság is, ami rendszerint erőteljesen növeli a fogyasztást. A szövetség felmérése szerint egyébként az túl, hogy a minőségi termékek fogyasztása emelkedik egyre népszerűbbek az ízesített és alkoholmentes termékek is. Előbbi esetében 19 százalékos, addig utóbbi kategóriában 25 százalékos volt a bővülés. A felmérések szerint a magyar fogyasztók hetente 1500 – 2000 forint között költenek sörre.