Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiderült, miért zárták ki az ügyvédet VV Fanni ügyéből

Kiderült, miért zárták ki az ügyvédet VV Fanni ügyéből

Novozánszki Fanni volt ügyvédje, B. László a lány eltűnésének napjától a letartóztatásáig feltűnően sokat beszélt telefonon ügyvéd nagybátyjával, akit később kizártak az ügyből, írja a Bors.

A lap szerint Dr. Brodmann többet tudhat, mint, amit eddig hittek.

Az ügyészség rendőrségi kezdeményezésre három hónap után, márciusban leváltotta a gyanúsított B. László ügyvédjét, dr. Brodmann Pétert. A jogászt azóta tanúként meghallgatták, VV Fanni és feltételezett gyilkosának DNS-e mellett az övét is keresték a gyanúsított autójában talált véres kötélen. Eddig úgy lehetett tudni, hogy a kizárást, a tanúzási kötelezettséget és a mintavételt a hatóságok arra alapozták, hogy B. László idős nagypapája felismerni vélte a gyilkos kötelet, azt mondta, az a családé.

A Bors most új információhoz jutott azzal kapcsolatban, hogy valójában miért zárhatták ki az ügyvédet. A lap úgy tudja, hogy B. László és egykori védője feltűnően sokat beszélt telefonon Fanni eltűnésének estéjétől a gyanúsított letartóztatásáig.

A rendőrség lekérte B. László híváslistáját, amelyből kiderült, a kritikus négy napban – amikor az emberölés már megtörtént, de még nem vették őt őrizetbe – Dr. Brodmann-nal tartotta a kapcsolatot.

A Bors megkereste az ügyvédet.

„Valóban így történt. Többször hajnalban beszéltem vele. De hogy miért és miről, az ügyvédi titok marad”

– nyilatkozta Dr. Brodmann.