Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Index: nyomott áron kapnak iPhone X-et a képviselők

Index: nyomott áron kapnak iPhone X-et a képviselők

Az Index cikke szerint kedden több fotót is láthattunk rögtön a parlament alakuló ülésének napján arról, ahogy a képviselők a frissen kapott iPhone X készülékkel a kezükben jelentek meg. Összességében 143 millió forintot fizetett az Országgyűlés hivatala négy évre előre az előfizetésekért. A portál információi szerint ennek hála a hagyományos mobilszolgáltatást 700 forint plusz áfa összegért vehetik igénybe, amiben korlátlan számú sms is van, míg a 8 GB-os mobilinternetért 500 forint plsz áfát fizetnek. Az Országgyűlés hivatala a készülékekre is kedvezményt kapott, az Apple online boltjában bruttó 380 ezerért árult készülékért bruttó 344 ezer forintot fizettek a Telekomnak.

A parlamenti mobilos közbeszerzést részletező hivatalos weboldalon megtalálhatók a szerződés részletei, az Index azt is észrevette, hogy eleinte csak a kevésbé izgalmas jogi rész volt fent, „a szerződés elválaszthatatlan részét képező mellékletek” valahogy mégiscsak elválasztódtak a szerződéstől.

Borítókép: Sergii Kharchenko/NurPhoto via Getty Images