Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hiába harangozták be, nem épülhet pláza Óbudán

Hiába harangozták be, nem épülhet pláza Óbudán

Új bevásárlóközpontot építene Budapesten a német ECE az óbudai Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződésénél. Azért a feltételes mód, mert Szatmáry Kristóf kereskedelmi biztos a Világgazdaságnak elmondta, ebben a formájában biztosan nem fog pláza épülni, mert nincs érvényes építési engedély rá.

Szatmáry arról is beszélt, hogy a fejlesztő, az ECE Projektmanagement Budapest Kft., mindösszesen egy 2013-as építési engedélyt tud felmutatni, 2015 elejétől viszont új szabályozás van érvénybe, amely felülírja azt. Mivel új engedélyezési eljárást kell indítani, így a beharangozott 2019-es kezdése az építkezésnek, illetve a 2021-es átadás nem tartható.

Szerdán arról beszélt a befektető, hogy a Szentendrei úti rozsdaövezet megújításában fontos szerepet játszó bevásárlóközpont megépítését már a gazdasági válság előtt is tervezte az ECE, de családi vállalkozásként a társaság óvatos az új fejlesztésekkel. Most látják idejét a befektetésnek, mert Magyarországon javulnak a gazdasági mutatók, nő a GDP, a fogyasztás és csökken a munkanélküliség – mondta Christoph Augustin, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezetője.